Gašenje 180 radnih mesta u prosveti

Bez autora
Apr 21 2010

Prema saopštenju Ministarstva prosvete, za narednu godinu nije planiran socijalni program za zaposlene u obrazovanju jer za to nema sredstava. Prema još aktuelnom socijalnom programu biće ugašeno 180 radnih mesta, pri čemu je uslov za prijavljivanje za taj program gašenje radnog mesta. U obrazovanje se ne ulaže koliko bi trebalo jer nema dovoljno novca, a 95 posto sredstava iz budžeta Ministarstva namenjeno za isplatu zarada zaposlenima, zbog čega za investiranje ne ostaje mnogo. Međutim, Ministarstvo i pored toga neće odustati od strateških ciljeva, tj. donošenja strategije obrazovanja i postavljanja zakonskih okvira, statusnog unapređenja položaja obrazovanja i materijalnog položaja zaposlenih. Postoji mogućnost da to bude ispunjeno do 2012. godine. Finansiranje škola na osnovu broja učenika počeće 2014. godine, a u planu su i pregovori sa Evropskom investicionom bankom i Savetom Evrope o kreditima u iznosu od po 50 miliona evra za oblast obrazovanja.

Gašenje 180 radnih mesta u prosvetiPrema saopštenju Ministarstva prosvete, za narednu godinu nije planiran socijalni program za zaposlene u obrazovanju jer za to nema sredstava.

Prema još aktuelnom socijalnom programu biće ugašeno 180 radnih mesta, pri čemu je uslov za prijavljivanje za taj program gašenje radnog mesta.

U obrazovanje se ne ulaže koliko bi trebalo jer nema dovoljno novca, a 95 posto sredstava iz budžeta Ministarstva namenjeno za isplatu zarada zaposlenima, zbog čega za investiranje ne ostaje mnogo. Međutim, Ministarstvo i pored toga neće odustati od strateških ciljeva, tj. donošenja strategije obrazovanja i postavljanja zakonskih okvira, statusnog unapređenja položaja obrazovanja i materijalnog položaja zaposlenih.

Postoji mogućnost da to bude ispunjeno do 2012. godine. Finansiranje škola na osnovu broja učenika počeće 2014. godine, a u planu su i pregovori sa Evropskom investicionom bankom i Savetom Evrope o kreditima u iznosu od po 50 miliona evra za oblast obrazovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik